Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

TRENING ADVOKATSKE AKADEMIJE ADVOKATSKE KOMORE SRBIJE – OSNOVI ZA ODREĐIVANJA PRITVORA I PRIMENA ALTERNATIVNIH MERA ZA OBEZBEĐENJE PRISUSTVA OKRIVLJENOG 24. JUNA 2016. GODINE


U petak, 24. juna 2016. godine sa početkom u 12:30 u prostorijama Advokatske akademije Advokatske komore Srbije, Dečanska 13/VI sprat, u okviru projekta Aba Roli održaće se trening "Osnovi za određivanje pritvora i primena alternativnih mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog".

Značajan problem u praksi predstavlja drugačije tumačenje i primena propisa koji predviđaju osnove za određivanje pritvora. Posledica toga je da se, zajedno sa nedostatkom preciznih normativnih propisa, otvara prostor za proizvoljnost i nejednak položaj građana pred zakonom.

Cilj treninga jeste unapređenje razumevanja osnova za određivanje mere pritvora i primenu stavova EU u praksi pred domaćim sudovima u smislu podizanja standarda na viši nivo kako je to definisano u sudskoj praksi EZ. Takođe, važna je uloga branioca u krivičnim postupcima u smislu zahteva za izricanje drugih aletrnativnih mera za obetbeđenje prisustva okrivljenog.

Treneri na obuci su Jasmina Mikić i Bojana Drobnjak, advokati u Beogradu.

Izvor: Vebsajt Advokatska komora Srbije, 22.06.2016.