Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USKORO U JAVNOJ RASPRAVI NACRT ZAKONA O UPRAVLJANJU RIZICIMA OD ELEMENTARNIH NEPOGODA: Obaveza uspostavjanja mehanizama stalne saradnje sa organizacijama civilnog društva


Nacrt zakona o upravljanju rizicima od elementarnih nepogoda biće za nekoliko dana u javnoj raspravi, najavio je direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenim područjima, Marko Blagojević, navodeći da će buduće krovno telo biti obavezno da uspostavi mehanizme stalne saradnje sa organizacijama civilnog društva.

Blagojević je rekao da organizacije civilnog društva treba da rade na jačanju kapaciteta u upravljanju rizikom od elementarnih nepogoda zajedno sa državom, navodeći da prošlogodišnje katastrofalne poplave nisu ni prava, ni poslednja elementarna nepogoda u Srbiji.

Prema njegovim rečima, na izradi novog zakona angažovani su eksperti EU i UN, a svima će biti pružena prilika da u javnoj raspravi daju svoje mišljenje o zakonu. Blagojević kaže da novi zakon neće biti leks specijalis, već sistemski i da je zato važno da bude dobar, a da je u izradi novih zakonskih rešenja jako važno iskustvo iz prošlogodišnjih poplava.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 23.06.2015.