Zastava Bosne i Hercegovine

USVOJENO VIŠE FINANSIJSKIH UGOVORA: Narodna skupština odobrila zajmove za autoput Požega-Preljina i železnicu


Narodna skupština Republike Srbije usvojila je više finansijskih ugovora, među kojima i zajam za izgradnju dela auto-puta na deonici Preljina-Požega i zajam za izgradnju pruge Novi Sad-Subotica.

Za izgradnju dela autoputa Preljina-Požega kredit od 445 miliona dolara se uzima od kineske Eksport-import banke.

Zajam za projekat modernizacije i rekonstrukcije mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Srbije za deonicu Novi Sad-Subotica je oko milijardu dolara, a zajmodavac je takođe kineska Eksport-import banka.

Narodna skupština je usvojila i Finansijski ugovor o Partnerstvu za lokalni razvoj između Srbije i Evropske investicione banke, Finansijski ugovor - Okvir za jačanje otpornosti lokalne infrastrukture, između Srbije i Evropske investicione banke.

Zatim je potvrdila Sporazum o zajmu (Projekat modernizacije poreske administracije) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Sporazuma o zajmu (Projekat unapređenja trgovine i saobraćaja Zapadnog Balkana uz primenu višefaznog programskog pristupa) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Potvrđen je i Sporazum o zajmu (Projekat unapređenja usluga elektronske uprave) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, i Okvirni sporazum o zajmu LD 1981 (2018) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije za finansiranje javnog sektora - unapređenje infrastrukture u oblasti zdravstvene zaštite u Srbiji.

Izvor: Vebsajt Danas, 21.05.2019.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija