Zastava Bosne i Hercegovine

RASPISANA DVA JAVNA POZIVA ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA POČETNIKE U BIZNISU


Ministarstvo privrede raspisalo je 22. maja 2018. godine dva javna poziva za dodelu bespovratnih sredstava za početnike u biznisu i za mlada preduzeća, izjavila je pomoćnica ministra, Katarina Obradović Jovanović.

Ona je ocenila da su raspisana dva veoma važna poziva na kojima je Ministarstvo privrede sarađivalo na projektu EU PRO, pri čemu će korisnici dobiti bespovratna sredstva u vrednosti od 80 odsto za investicije ili druge namene koje su im neophodne u razvoju poslovanja.

Važno je naglasiti, kako je objasnila, da pored toga što postoji projekat EU PRO, koji pokriva teritoriju centralne Srbije, bez Beograda i Vojvodine, preduzeća sa ovih teritorija mogu da konkurišu i za sredstva koje je opredelio Ministarstvo privrede preko dva raspisana poziva.

Ministarstvo privrede je zainteresovano i tesno sarađuje sa projektom EU PRO i u drugim komponentama koje se odnose na razvoj ekonomije i tu bih pozvala opštine da iskoriste mogućnost i da se jave na već raspisan poziv koji se odnosi na sufinansiranje ekonomske infrastrukture, odnosno pripremu predloga projekata i tehničke dokumentacije za buduću poslovnu ekonomsku infrastrukturu, naglasila je Obradović Jovanović.

Izvor: Vebsajt Vlade, 22.05.2018.
Naslov: Redakcija