Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O POSEBNIM USLOVIMA ZA REALIZACIJU PROJEKTA IZGRADNJE STANOVA ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI: I prosvetari traže jeftine stanove


Forum srednjih stručnih škola Beograda uputio je inicijativu Ministarstvu prosvete da se i zaposlenima u prosveti omogući kupovina stanova po povoljnim uslovima, kao što će tu priliku imati pripadnici vojske, policije, zaposleni u Bezbednosno-informativnoj agenciji i Upravi za izvršenje sankcija, u skladu sa Predlogom zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Predsednik ovog sindikata Milorad Antić rekao je da je ideja potekla od članova koji smatraju da i oni imaju pravo da konkurišu za kupovinu stanova po povoljnim uslovima.

"Obrazovanje je stub svakog društva, a policija i vojnici su potekli iz naših učionica. Zaposleni u prosveti su nezadovoljni svojim materijalnim položajem, mnogi nemaju rešeno stambeno pitanje i sa takvim statusom odlaze u penziju", rekao je Antić.

Zbog toga smo, dodao je, tražili da ministar našu inicijativu iznese pred Vladu Srbije i da se naš zahtev uvrsti u lex specialis za izgradnju stanova.

Ministarstvo prosvete se sindikatu, za sada, samo zahvalilo na predlogu.

Sličan zahtev ranije je podneo Savez samostalnih sindikata Srbije, a iz Vlade je odgovoreno da će, ako prva faza sa jeftinim stanovima bude uspešna, projekat biti proširen za sve koji su zainteresovani.

Izvor: Vebsajt N1, 22.05.2018.
Naslov: Redakcija