Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODRŽAN SASTANAK NADLEŽNIH INSTITUCIJA ZA SPROVOĐENJE PROGRAMA PRETPRISTUPNE POMOĆI EVROPSKE UNIJE U REPUBLICI SRBIJI


U Ministarstvu finansija, 18. maja 2016. godine, održan je prvi u nizu redovnih koordinacionih sastanaka nacionalnog službenika za odobravanje i službenika za odobravanje programa pomoći sa odgovornim licima za sprovođenje projekata koji se finansiraju iz programa pretpristupne pomoći EU u organima državne uprave koji su korisnici ove pomoći.

Sastanak je otvorio Milovan Filimonović, državni sekretar u Ministarstvu finansija i nacionalni službenik za odobravanje. Državni sekretar je ukazao na značaj i svrhu sastanka i upoznao prisutne sa novoimenovanim vršiocem dužnosti pomoćnika ministra finansija u Sektoru za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU, Jelenom Stojović, koja je informisala učesnike o napretku u sprovođenju nacionalnih programa za IPA 2013 i IPA 2014, i otvorila diskusiju na teme unapređenja kvaliteta i efikasnosti rada u procesu ugovaranja i praćenja sprovođenja ugovora, efikasnosti sistema interne kontrole i interne revizije u kontekstu upravljanja pretpristupnom pomoći EU.

Na sastanku je postignut dogovor o daljim koracima za unapređenje procesa sprovođenja programa kao i sistema za upravljanje pretpristupne pomoći Evropske unije.

Naredni sastanak je zakazan za 10. jun 2016. godine.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo finansija, 23.05.2016.