Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OD SEPTEMBRA 2016. GODINE PALATA PRAVDE SE IZMEŠTA U KATANIĆEVU ULICU


Beogradska Palata pravde u avgustu 2016. godine će biti potpuno iseljena, a sve sudije, tužioci i zaposleni preseliće se u novu sudsku zgradu u Katanićevoj ulici. U velikom zdanju u Savskoj ulici u septembru počinju radovi na sanaciji i rekonstrukciji, koji će trajati dve godine.

Ministarstvo pravde završava pripremu tendera za rekonstrukciju i sanaciju zgrade, a očekuje se da tender bude raspisan sledeće nedelje.

Radovi na adaptaciji zgrade biće finansirani iz kredita Evropske investicione banke, a početak radova planiran je za septembar 2016. godine. Ukupna neto površina objekta je 26.340 kvadratnih metara.

Prema projektu, planirano je da radovi na rekonstrukciji i sanaciji Palate pravde traju dve godine. Rekonstruisaće se ceo postojeći objekat, pripadajuća katastarska parcela sa pristupnim platoom i ostalim pešačkim prilazima.

Projektom se predviđa prostorno, programsko, funkcionalno, tehničko i tehnološko unapređenje i osavremenjavanje uslova i standarda rada, svih neophodnih instalacija, sistema i opreme za efikasno, sigurno i bezbedno odvijanje svih radnih procesa budućih korisnika, rečeno je u Ministarstvu pravde.

Izvor: Vebsajt N1 info, 23.05.2016.
Naslov: Redakcija