Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODLUKA O IZMENAMA ODLUKE O RADNOM VREMENU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA: Ugostiteljski objekti u Cetinjskoj ulici ubuduće će imati ograničeno radno vreme od 6 do 24 sata radnim danom, odnosno do jedan sat posle ponoći petkom i subotom


Ugostiteljski objekti u Cetinjskoj 15 i Skadarskoj 40 i 40a ubuduće će imati ograničeno radno vreme od 6 do 24 sata radnim danom.

Skupština grada Beograda je na sednici održanoj 20. aprila 2017. godine odlučila i da radno vreme bude do jedan sat posle ponoći petkom i subotom.

Naime, te odredbe o ograničenom radnom vremenu već važe u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici, osim za objekte u Skadarliji sa parne strane od broja 20 do 48 i neparne od 7 do 43, koji mogu emitovati samo akustičnu muziku.

Kako se navodi u obrazloženju Odluke o izmenama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Beograda, da bi izbegli odluku o radnom vremenu, oni koji su bili registrovani na Cetinjsku 15 ili Skadarsku 40 i 40a u APR-u su preregistrovali svoje sedište na Skadarsku 40b, 40v, 40g koristeći tako rupu u zakonu.

"Pre nekoliko meseci smo doneli odluku da, zbog buke, na određenim brojevima u Cetinjskoj lokali ne mogu da rade, ali su neki su to zloupotrebili i preregistrovali lokale na drugu adresu iako se i dalje nalaze na istom mestu, iskoristili rupu u zakonu i pokušali da nastave sa delatnostima koje nisu primerene centru grada", objasnio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Sada je, dodao je, doneta nešto drugačija Odluka koja obuhvata celu Cetinjsku ulicu.

"Pokušavamo da što je moguće više preciziramo koje su to adrese, da se ne bi više koristile rupe u zakonu i da bi ljudi mogli da imaju miran san", rekao je Nikodijević.

Na istoj sednici donete su izmene 14 odluka, među kojima one o komunalnom redu, održavanju čistoće, prečišćavanju i distribuciji vode, pijacama, javnoj rasveti, komunalnoj inspekciji…

Sada su u tim odlukama predviđeni fiksni iznosi kazni za prekršaje, što je, kako je objasnila gradska sekretarka Nina Jandrić, usklađivanje sa Zakonom o prekršajima ("Sl. glasnik RS", br. 65/2013, 13/2016 i 98/2016 - odluka US).

Takođe, izmenama je predviđeno da ubuduće komunalni inspektor može da izda prekršajni nalog.

Izvor: Vebsajt B92, 20.04.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija