Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O ENERGETSKI UGROŽENOM KUPCU: Socijalno ugroženi da se prijave za besplatne kilovate u svojoj lokalnoj samoupravi, jer EPS nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate


Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da svi socijalno ugroženi građani imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu ("Sl. glasnik RS", br. 113/2015, 48/2016 - dr. pravilnik i 88/2016 - dr. pravilnik - dalje: Uredba), koju je donela Vlada Srbije.

Kako se navodi, potrebno je samo da se ti građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi, jer EPS nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate.

EPS podseća da je na osnovu Uredbe, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. koristilo u proseku 48.000 domaćinstava mesečno i da oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071 dinara ili popust u visini računa.

Izvor: Vebsajt RTV, 21.04.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija