Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O POSEBNIM MERAMA PRUŽANJA USLUGA U OBLASTI TRGOVINE NA MALO, KOJA OBUHVATA PRODAJU HRANE I PIĆA U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA I PRODAJU HRANE ZA NOŠENJE: Pravnim licima i preduzetnicima u oblasti trgovine zabranjeno je serviranje i posluživanje hrane u zatvorenim prostorima i u baštama na otvorenom. Oni mogu nastaviti da poslužuju hranu i piće preko šaltera ili organizovanjem dostavne službe, ali bez ulaska lica kojima se pruža usluga u objekte


Odlukom o posebnim merama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića u ugostiteljskim objektima i prodaju hrane za nošenje("Sl. glasnik RS", br. 39/2020) pravnim licima i preduzetnicima u oblasti trgovine zabranjeno je serviranje i posluživanje hrane u zatvorenim prostorima i u baštama na otvorenom.

Oni mogu nastaviti da poslužuju hranu i piće preko šaltera ili organizovanjem dostavne službe, ali bez ulaska lica kojima se pruža usluga u objekte, navodi se u Odluci.

Poslodavci koji pružaju ovakve usluge dužni su da prema zaposlenima i korisnicima usluga primene sve preventivne mere od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, a posebno one koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Izvor: Vebsajt Blic, 22.03.2020.
Naslov: Redakcija