Zastava Bosne i Hercegovine

USTAVNI SUD: Zamenik predsednika Ustavnog suda dr Milan Škulić ponovo izabran na tu funkciju


Zamenik predsednika Ustavnog suda dr Milan Škulić je, na 3. sednici Ustavnog suda, ponovo izabran na tu funkciju, na koju će stupiti 5. marta 2023. godine.

U predlogu sudija Ustavnog suda za kandidata za izbor zamenika predsednika se, pored ostalog, navodi da je sudija Škulić kao zamenik predsednika Ustavnog suda u prethodnom mandatnom periodu obavljao svoju dužnost profesionalno i časno, uz puno poštovanje kolegijalnosti i profesionalne etike. Takođe se navodi da je sudija Škulić u prethodne tri godine uspešno uskladio svoje obaveze u Ustavnom sudu i na Pravnom fakulteta Univerziteta u Beogradu.

“Tokom svog mandata sudija Škulić je bio dostupan u svakom slučaju kada je bio potreban kako kolegama sudijama, tako i saradnicima u Sudu”, kaže se u predlogu i dodaje da je dr Škulić kao zamenik predsednika izgradio odgovarajuću saradnju sa predsednicom Ustavnog suda Snežanom Marković.

U predlogu sudija je zaključeno da je na međunarodnim konferencijama na kojima je sudija Škulić predstavljao Ustavni sud, to činio tako da je kontinuirano čuvao i jačao ugled Ustavnog suda i Republike Srbije, čemu je dosta doprineo i njegov profesionalni ugled u akademskoj zajednici, poznavanje uporednog prava i stranih jezika.  

Izvor: Vebsajt Ustavnog suda, 23.02.2023.
Naslov: Redakcija