Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA INSPEKCIJSKOG NADZORA: Formirano posebno Odeljenje za koordinaciju inspekcijskog nadzora, koje će početi sa radom od marta 2022. godine


U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave formirano je posebno Odeljenje za koordinaciju inspekcijskog nadzora pa će od marta ove godine inspekcije dobiti novi institucionalni okvir za rad.

To je na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor najavila predsednica te komisije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Ona je navela da će se u Odeljenju za koordinaciju inspekcijskog nadzora obavljati poslovi digitalizacije i kontakt centra, kao i poslovi koordinacije i daljeg uređenja politike u oblasti inspekcijskog nadzora.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, na sednici je razmotreno i usvojeno više informacija i izveštaja o dosadašnjem radu svih inspekcija, kao i više izmena i dopuna akata kojima se reguliše njihov rad.

Između ostalog, članovi Komisije razmotrili su i usvojili završni izveštaj o radu projektne jedinice za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor za period od 2017. do 2022. godine.

Posebna pažnja na sednici bila je posvećena sprovođenju kontrole nad neprofitnim organizacijama, zadužbinama i fondacijama, dodaje se u saopštenju.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt RTV, 21.02.2022.
Naslov: Redakcija