Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMENI ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Predlaže se produžetak roka za preregistraciju oružja za dve godine


Narodnoj skupštini Republike Srbije upućen je Predlog zakona o izmeni Zakona o oružju i municiji, kojim bi rok za preregistraciju pištolja, pušaka i municije sa 5. marta 2020. godine bio pomeren za dve godine, a koji su potpisala tri poslanika.

Da bi izmena Zakona na vreme stupila na snagu, potrebno je održavanje vanredne sednice parlamenta, a uslov je da predlog podrži još 84 poslanika ili da sličan predlog skupštini uputi Vlada Republike Srbije.

Nadležna skupštinska tela dala su saglasnost za izmenu Zakona, koju su potpisali poslanici Marijan Rističević, Đorđe Komlenski i Bojan Torbica.

Prethodno je Lovačka komora Srbije Rističeviću, kao predsedniku skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, poslala dopis kojim ga obaveštava da je postupak preregistracije ne teče brzinom kojom bi mogao da bude završen do 5. marta ove godine.

Rističević je rekao da se procenjuje da oko 500.000 ljudi u Srbiji nije završilo proces preregistracije oružja.

On je objasnio da je za izmenu člana Zakona kojom bi rok bio pomeren za dve godine, potrebna hitan procedura, što znači da bi se izmenjeni zakon, ako ga skupština usvoji, primenjivao odmah od dana objavljivanja u "Sl. glasniku RS".

Izvor: Vebsajt RTV, 20.02.2020.
Naslov: Redakcija