Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA DEVETA SEDNICA ODBORA ZA KOORDINACIJU INSPEKCIJSKOG NADZORA: Razmotreni planovi inspekcijskog nadzora za 2017. godinu. Poseban deo skupa odnosio se usvajanje metodologije za pripremu ankete za praćenje i procenu primene Zakona o inspekcijskom nadzoru i rada inspekcija


Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Željko Ožegović, predsedavao je 21. decembra 2016. godine u Palati Srbija, devetom sednicom Odbora za koordinaciju inspekcijskog nadzora kojoj su, osim članova Odbora, prisustvovali i predstavnici republičkih i gradskih inspekcijskih službi i kolege iz USAID Projekta za bolje uslove poslovanja.

Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodne sednice Odbora, Ožegović je analizirao realizovane aktivnosti između dva zasedanja Odbora, a zatim su kroz diskusiju razmatrani planovi inspekcijskog nadzora za 2017. godinu. Po usvajanju planova za pojedine inspekcije, diskutovano je o radu radnih grupa i stručnih timova.

Poseban deo skupa odnosio se usvajanje metodologije za pripremu ankete za praćenje i procenu primene Zakona o inspekcijskom nadzoru ("Sl. glasnik RS", br. 36/2015) i rada inspekcija.

Ožegović je istakao da je ta metodologija izuzetno značajna zbog sektorske budžetske podrške, uz naznaku da je cilj metodologije istraživanje u cilju prikupljanja povratnih informacija "sa terena" o stanju i ponašanju inspektora.

Konstatovano je da bi na taj način bile formulisane preporuke i mere za poboljšanje kapaciteta i načina rada inspekcija, primenom metode on-line upitnika koji je prilagođen korisnicima, odnosno subjektima inspekcijskog nadzora kod kojih je izvršen nadzor u prethodnom periodu.

Primenom metodologije formulisala bi se "krovna" anketa, koju inspekcije kasnije mogu prilagođavati svojem delokrugu.

Izvor: Vebsajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 21.12.2016.
Naslov: Redakcija