Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SUDIJE I ZAMENICI JAVNIH TUŽILACA POLOŽILI ZAKLETVU U NARODNOJ SKUPŠTINI


Sudije, koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, na trećoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, 9. novembra ove godine, položile su zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

Zakletve je položilo 47 novoizabranih sudija u osnovnim sudovima u Kruševcu, Brusu, Novom Pazaru, Sjenici, Kraljevu, Čačku, Užicu, Požegi, Jagodini, Despotovcu, Boru, Bujanovcu, Vranju, Dimitrovgradu, Zaječaru, Knjaževcu, Lebanu, Leskovcu, Pirotu, Prokuplju i Surdulici.

Predsednica Narodne Skupštine je sudijama poželela uspešan rad i navela da veruje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji.

Zakletve u Narodnoj skupštini položilo je i 36 zamenika javnih tužilaca, koji su prvi put izabrani na tu funkciju, takođe na sednici 9. novembra, a Gojković je i njima poželela uspeha u radu i izrazila uverenje da će radeći po svojoj savesti i u skladu sa zakonom obezbediti poštovanje zakona za svakog građanina i time doprineti ugledu tužilačke funkcije.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 22.11.2018.
Naslov: Redakcija