Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O UTVRĐIVANJU ELEMENATA GODIŠNJEG PROGRAMA POSLOVANJA ZA 2020. GODINU, ODNOSNO TROGODIŠNJEG PROGRAMA POSLOVANJA ZA PERIOD 2020–2022. GODINE JAVNIH PREDUZEĆA I DRUGIH OBLIKA ORGANIZOVANJA KOJI OBAVLJAJU DELATNOST OD OPŠTEG INTERESA: Obavezuju se javna preduzeća i društva kapitala da u pripremi godišnjeg, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja polaze od ciljeva i smernica ekonomske i fiskalne politike Vlade RS


Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju elemenata godišnjeg programa poslovanja za 2020. godinu, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja za period 2020–2022. godine javnih preduzeća i drugih oblika organizovanja koji obavljaju delatnost od opšteg interesa ("Sl. glasnik RS", br. 74/2019).

Ovim smernicama obavezuju se javna preduzeća i društva kapitala da u pripremi godišnjeg, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja polaze od ciljeva i smernica ekonomske i fiskalne politike Vlade, navodi se u Uredbi.

Obaveza javnih preduzeća je, kaže se, da se pridržavaju strateških, zakonskih i podzakonskih akata koja primenjuju u svom poslovanju, kao i da izvrše sveobuhvatnu analizu poslovanja za 2019. godinu, kako bi godišnji program poslovanja za 2020, odnosno trogodišnji program, planirali na realnim osnovama.

Izvor: Vebsajt RTV, 19.10.2019.
Naslov: Redakcija