Zastava Bosne i Hercegovine

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE RS ODRŽANE 22.10.2014. GODINE: Usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu RS za 2014. godinu i utvrđeni predlozi zakona za finansijsku stabilnost zemlje


Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici set predloga zakona čijom će primenom biti obezbeđena finansijska stabilnost ekonomskog sistema zemlje.

Usvojen je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2014. godinu, sa nacrtima odluka o davanju saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama finansijskih planova Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika.

Takođe, na sednici je usvojen i Predlog zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Ovi zakonski predlozi upućeni su Skupštini Srbije na razmatranje.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 22.10.2014.