Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: Učešće šefa delegacije Narodne skupštine na sastanku Političkog odbora PS NATO


Šef delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a, narodni poslanik Dragan Šormaz, učestvovaće na sastanku Političkog odbora PS NATO, koji će se održati od 23. do 25. septembra 2015. godine u Helsinkiju i Stokholmu.

Tokom posete Političkog odbora PS NATO parlamentarci će se sastati sa zvaničnicima finskog i švedskog ministarstva spoljnih poslova i odbrane, predstavnicima oružanih snaga, političkih partija, kao i predstavnicima univerziteta, instituta i civilnog društva. Tokom posete održaće se i panel diskusija o Nordijskoj odbrambenoj saradnji (NORDEFCO) i odnosima Švedske i NATO-a, a planirana je i poseta Međunarodnom institutu za istraživanje mira u Stokholmu (SIPRI).

Na sastanku Političkog odbora PS NATO pored predstavnika stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri PS NATO učestvovaće i parlamentarci iz Gruzije, Italije, Litvanije, Luksemburga, Nemačke, Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine, Finske, Hrvatske, Češke, Švedske, Španije, kao i predstavnici Međunarodnog sekretarijata PS NATO-a.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 22.09.2015.