Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GASI SE AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU DO KRAJA 2015. GODINE


Agencija za privatizaciju biće ugašena do kraja 2015. godine. Potreba za njenim radom će prestati jer će proces privatizacije blizu 500 kompanija biti okončan. Tako će nakon 13 godina postojanja vrata ove kuće biti zatvorena, a nadležnosti te institucije za kompanije koje ne budu završile privatizaciju preuzeće Ministarstvo privrede.

Za ovakvo rešenje podrška stiže od premijera Republike Srbije, ali i Međunarodnog monetarnog fonda.

MMF se više neće baviti monitoringom 450 kompanija koje su bile u portfoliju Agencije. Oni su ocenili da je taj deo uspešno završen i dogovoreno je da se ubuduće nastavi monitoring samo 17 preduzeća koja su zaštićena od prinudne naplate do 31. maja 2016. godine. Za taj posao nije potreban tako veliki administrativni aparat pa će se gašenje ove institucije tretirati kao vid uštede, objašnjavaju u Nemanjinoj.

Da će Agencija za privatizaciju prestati sa radom do kraja 2015. godine, potvrđuje ministar privrede, Željko Sertić, dodajući da će u Ministarstvu privrede istovremeno biti formiran tim stručnjaka koji će obavljati monitoring postojećih aktivnosti i završiti proces privatizacije.

Izvor: Vebsajt 021, 22.09.2015.