Zastava Bosne i Hercegovine

PODSEĆAMO: Rok u kome poslodavci mogu da se prijave za program "Moja prva plata" je 20. septembar


Poslodavci koji žele preko projekta "Moja prva plata" da pojačaju kompaniju, mogu da se prijave do 20. septembra, i to oglašavajući konkretne radne pozicije.

Za ponuđene pozicije u firmama mladi će se opredeljivati od 1. do 31. oktobra ove godine. Proces odabira kadrova je jednostavan - nakon prijave, aplikacija povezuje poslodavce sa kandidatima koji svojom biografijom odgovaraju opisu poslova u oglašenim radnim pozicijama.

Prema podacima iz ankete PKS, 98 odsto poslodavaca koji su učestvovali u prvom ciklusu Programa "Moja prva plata", ponovo bi učestvovalo u ovakvoj akciji.

- Program Vlade Srbije omogućiće da se 10.000 mladih u Srbiji, do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem, bez radnog iskustva, osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima - ističu u PKS. - Cilj programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

U okviru programa devetomesečnog osposobljavanja u kompanijama, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu u iznosu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa stečenim srednjim obrazovanjem, odnosno 26.000 dinara za mlade sa visokim obrazovanjem.

Poslodavci mogu korisnicima da isplate i dodatna sredstva, koja na mesečnom nivou ne mogu biti veća od iznosa koji isplaćuje NSZ.

Izvor: Novosti, S.B., 20.08.2021.
Naslov: Redakcija