Zastava Bosne i Hercegovine

FRIZERI TRAŽE POMOĆ DRŽAVE: Predlažu uvođenje novog moratorijuma na otplatu kredita i drugih obaveza privrednika i zanatlija koji trpe štetu u vreme pandemije


Frizeri u Srbiji se nalaze na ivici egzistencije, mnogi su se i pored svih preventivnih mera zarazili korona virusom i sprečeni su da zarađuju duži vremenski period, pa im je potrebna pomoć države, ukazali su predstavnici frizerskih salona.

Po njihovim rečima, frizeri koji nisu zaraženi takođe su suočeni sa sličnim problemom jer im je obim posla manji i do 80 odsto.

"Paket ekonomskih mera i pomoć zanatlijama je okončan, moratorijum je završen, a sada kada je gore stanje nego što je bilo ostali smo bez ikakve pomoći", naveli su frizeri okupljeni u okviru novoosnovane Instagram stranice (barber_community_srbija).

Oni su od Vlade Republike Srbije zatražili da što pre utvrdi nove ekonomske mere i paket najugroženijima među kojima su i zanatlije.

Predloženo je i uvođenje novog moratorijuma na otplatu kredita i drugih obaveza privrednika i zanatlija koji trpe štetu u vreme pandemije.

Izvor: Vebsajt Politika, 21.07.2020.
Naslov: Redakcija