Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O JAVNOM INFORMISANJU I MEDIJIMA: Rok za upis podataka u Registar medija 13. avgust 2015. godine


Zakonom o javnom informisanju i medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014 i 58/2015) propisano da su svi izdavači medija koji su bili upisani u Registar javnih glasila dužni da do 13. avgusta 2015. godine izvrše upis nedostajućih podataka u Registar medija, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

U saopštenju se podseća na to da se Registar medija vodi u Agenciji za privredne registre Republike Srbije, a upis je počeo 13. februara 2015. godine.

Sa stanovišta Ministarstva kulture i informisanja, upis svih zakonom propisanih podatka u ovaj registar važan je i za javnost i za medije.

Upis podataka omogućava transparentan uvid u vlasničku strukturu medija, pri čemu za medije predstavlja ključni preduslov kako bi ubuduće, na svim nivoima vlasti, aplicirali za dodelu državne pomoći i projektno sufinansiranje medijskih sadržaja kojima se štiti i promoviše javni interes.

Ministarstvo kulture i informisanja apeluje na sve izdavače medija da u naredne tri nedelje izvrše svoju zakonsku obavezu, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 22.07.2015.