Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

JAVNI POZIV ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA PO PROJEKTU PODRŠKE RAZVOJU KONKURENTNOSTI MMSP U 2015. GODINI: Rok za prijavu 19. avgust 2015. godine


Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR) raspisala je javni poziv za Projekat podrške razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2015. godini.

Kako se navodi u saopštenju NARR, javni poziv je raspisan 9. jula 2015. i trajaće do 19. avgusta 2015. godine.

Projektom se pruža podrška privrednicima za poboljšanje pozicije na domaćem i stranom tržištu, a ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju projekta će iznositi 30 miliona dinara.

Nacionalna agencija će na osnovu ugovora sa korisnikom sredstava refundirati iznos do 50 odsto od ukupnog iznosa opravdanih troškova projekta bez PDV-a.

Osnovni cilj projekta je jačanje konkurentnosti i inovativnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga kroz usklađivanje njihovog poslovanja sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja, unapređivanje poslovnih procesa, proizvoda i usluga i jačanje ljudskih resursa.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju pravna lica kategorisana kao mikro, mala i srednja pravna lica u skladu sa članom 6. Zakona o računovodstvu("Sl. glasnik RS", br. 62/2013), preduzetnici koji vode poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva i koji godišnje finansijske izveštaje dostavljaju Agenciji za privredne registre na obradu i zadruge.

Kompletan tekst javnog poziva po Programu podrške daljem razvoju MMSP u 2015. godini možete preuzeti ovde.

Projekat podrške razvoju konkurentnosti MSPP i zadruga u 2015 godini možete preuzeti ovde.

Uputstvo u okviru Projekta podrške razvoju konkurentnosti MSPP i zadruga u 2015 godini možete preuzeti ovde.

Obrazac 1 - Prijava možete preuzeti ovde.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 22.07.2015.