Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O VANREDNOJ INTERVENTNOJ MERI PODRŠKE PROIZVOĐAČIMA BRAŠNA: Još danas i sutra otvorena prijava za novčanu podršku proizvođačima


Proizvođači brašna mogu do petka, 24. juna, da se prijave za dobijanje novčane podrške od države na osnovu poziva koji je raspisala Uprava za agrarna plaćanja pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Poziv je raspisan u skladu sa Uredbom o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima brašna ("Sl. glasnik RS", br. 67/2022), a pravo na ovu pomoć, navodi se na sajtu Uprave, imaju proizvođači brašna koji su isporučivali brašno u pakovanjima do pet kilograma tipa T-400 glatko i T-500, u skladu sa uredbom kojom se uređuje ograničenje cena osnovnih životnih namirnica u Srbiji.

Koliko će se novca na ime pomoći isplaćivati proizvođačima pojedinačno, zavisiće od broja onih koji se prijave i količine brašna koju su isporučili, a za ovu namenu je ukupno izdvojeno 160 miliona dinara.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: RTS, 21.06.2022.
Naslov: Redakcija