Zastava Bosne i Hercegovine

SAJAM KNJIGA U BEOGRADU BIĆE OTVOREN 11. I TRAJAĆE DO 19. SEPTEMBRA


Beogradski sajam otvara vrata redovnim aktivnostima svojom najprestižnijom i najpoznatijom manifestacijom iz oblasti kulture Sajmom knjiga, saopštili su danas.

Sajam će biti simbolično otvoren u subotu 11. septembra na dan kada je pre osamdesetčetiri godine počela prva manifestacija u posleratnoj istoriji Beogradskog sajma na današnjoj sajamskoj lokaciji.

Odluku o odstupanju od uobičajenog termina doneo je Odbor Beogradskog sajma knjiga, predvođen akademikom Dušanom Kovačevićem uz učešće gradskog sekretara za kulturu, Ivana Karla i saglasnost predstavnika udruženja izdavača – Dejana Papića, predsednika Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Zorana Hamovića, predsednika Udruženja profesionalnih izdavača i Žarka Čigoje, predstavnika samostalnih izdavača.

Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemiloških mera.

Novinu predstavlja produženje trajanja manifestacije za još jedan dan, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga početi u subotu, umesto u nedelju i trajaće devet dana, od 11. do 19. septembra.

Slogan Sajma knjiga je „Povratak napisanih“.

Zemlja počasni gost je Rumunija.

Izvor: Danas, 22.06.2021.
Naslov: Redakcija