Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SRPSKE VOZAČKE DOZVOLE PRIZNATE U UJEDINJENIM ARAPSKIM EMIRATIMA: Zahvaljujući sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola građani Srbije, koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, će moći bez polaganja teorijskog ili praktičnog ispita da zamene važeće srpske vozačke dozvole za one koje se koriste u UAE


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisao je u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom bin Zajed Al Nahjanom dva memoranduma o razumevanju koji će unaprediti saradnju naših zemalja.

Stefanović i Al Nahjan stavili su paraf na Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova UAE u vezi sa uzajamnim priznavanjem vozačkih dozvola.

Takođe, potpisan je i Memorandum u vezi saradnje u domenu bezbednosti i borbe protiv terorizma dva ministarstva policije.

Zahvaljujući sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola građani Srbije, koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, će moći bez polaganja teorijskog ili praktičnog ispita da zamene važeće srpske vozačke dozvole za one koje se koriste u UAE.

Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti omogućiće bližu saradnju dve policije u borbi protiv svih vidova kriminala, a posebno protiv terorizma.

Ovaj sporazum posebno je važan imajući u vidu terorističke pretnje sa kojima se suočavaju mnoge zemlje širom sveta.

Izvor: Vebsajt Vlade, 22.06.2017.
Naslov: Redakcija