Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

MINISTARSTVO PROSVETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA: Poziv školama za stručno usavršavanje nastavnika za osnovnu digitalnu pismenost otvoren do 26. juna 2017. godine. Program stručnog usavršavanja realizovaće se u školama počev od 15. avgusta 2017. godine i biće besplatan za učesnike


Na poziv Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za stručno usavršavanje nastavnika za osnovnu digitalnu pismenost još uvek se nije prijavio dovoljan broj škola. Do 21. juna 2017. godine se prijavilo pedesetak, a sredstva su obezbeđena za oko 200 njih. Rok za prijave ističe u ponedeljak, 26. juna 2017. godine.

- Ovaj projekat ostao je u senci završnih ispita pa škole verovatno nisu obratile pažnju na naš javni poziv. Zato ih pozivamo da što pre procene koliko nastavnika nema osnovnu digitalnu pismenost, pa da se prijave - kaže Snežana Marković, savetnik za IKT u Ministarstvu prosvete.

Ona navodi da je veoma važno da svi nastavnici i stručni saradnici ovladaju upotrebom digitalnih tehnologija u nastavi i vođenju administracije, jer se škole nalaze u fazi prelaska vođenja administracije sa papira na kompjutere.

- Posebno je važno da nastavnici budu osposobljeni za upotrebu digitalne tehnologije u nastavi jer ona omogućava da kvalitetnije isplaniraju i realizuju nastavu, da i sami budu kreatori, da ovladaju etičkim i bezbednosnim aspektima upotrebe IKT, kao i da prate napredak učenika - kaže Snežana Marković.

Program stručnog usavršavanja realizovaće se u školama počev od 15. avgusta 2017. godine. Program stručnog usavršavanja biće besplatan za učesnike.

Izvor: Vebsajt Novosti, V. N., 22.06.2017.
Naslov: Redakcija