Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PROGRAM SARADNJE NAUKE I PRIVREDE: Fond za inovacionu delatnost dodeljuje sufinansiranje u iznosu do 300.000 evra za razvojne projekte u trajanju od 12 meseci do 24 meseca, čime se pokriva najviše 70% ukupno dozvoljenih projektnih troškova. Obavezno sufinansiranje od strane korisnika iznosi najmanje 30% ukupnog budžeta projekta i mora se obezbediti u novcu, u kvartalnim ratama


Fond za inovacionu delatnost sprovodi program za saradnju nauke i privrede, koji se finansira od strane Evropske unije.

Svrha Programa je podsticanje saradnje između privatnih preduzeća i javnih naučnoistraživačkih organizacija u Srbiji, kako bi se kroz zajedničke razvojne projekte stvorili inovativni proizvodi, usluge i tehnologije sa tržišnom primenom.

Za sredstva mogu konkurisati konzorcijumi od najviše pet članova sastavljeni od najmanje jednog privatnog malog, mikro ili srednjeg preduzeća osnovanog u Srbiji, sa godišnjima prihodom od najmanje 200.000 EUR, i jedne javne naučnoistraživačka organizacije, takođe registrovane u Srbiji.

U okviru ovog programa, Fond za inovacionu delatnost dodeljuje sufinansiranje u iznosu do 300.000 evra za razvojne projekte u trajanju od 12 meseci do 24 meseca, čime se pokriva najviše 70% ukupno dozvoljenih projektnih troškova. Obavezno sufinansiranje od strane korisnika iznosi najmanje 30% ukupnog budžeta projekta i mora se obezbediti u novcu, u kvartalnim ratama.

Finansiranje za ovaj program obezbedila je Evropska unija, u iznosu od 2.4 miliona evra i Republika Srbija, u iznosu od 1 milion evra.

Rok za podnošenje prijava je do 23. septembara 2016. do 17 časova.

Izvor: Vebsajt Privredna komora Beograda, 22.06.2016.
Naslov: Redakcija