Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNI POZIV UGOSTITELJIMA U OKVIRU DODELE I KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA PODSTICANJE RAZVOJA DOMAĆEG TURIZMA INTENZIVIRANJEM KORIŠĆENJA TURISTIČKE PONUDE U REPUBLICI SRBIJI: Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i njime se od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine mogu plaćati usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je ugostitelje da se prijave radi "realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima".

Obaveštenje je objavljeno na osnovu Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma intenziviranjem korišćenja turističke ponude u Republici Srbiji ("Sl. glasnik RS", br. 53/2015).

Poziv se odnosi na privredne subjekte, druga pravna lica, zdravstvene ustanove koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, kao i fizička lica koja pružaju ugostiteljske usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turističkog domaćinstva, i u kojim se ugostiteljska delatnost obavlja u skladu sa Zakonom o turizmu ("Sl. glasnik RS", br. 36/2009, 88/2010, 99/2011 - dr. zakon i 93/2012).

Mogu se prijaviti ugostitelji sa teritorije Srbije, izuzev onih koji pružaju usluge smeštaja na teritoriji grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Rok za prijavljivanje ugostitelja je do 30. juna, nakon čega će ministarstvo sačiniti listu ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera.

Vaučerima se mogu plaćati usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan mesta prebivališta korisnika vaučera, navedeno je u saopštenju.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara što predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Period korišćenja vaučera je od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine.

Vaučerima se ne mogu plaćati usluge ishrane i pića, pružanja zdravstvenih, ili drugih usluga i boravišne takse.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 22.06.2015.