Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA: 23. juna 2015. godine Sednica Skupštine grada


Predsednik Skupštine grada, Nikola Nikodijević, zakazao je za utorak, 23. jun 2015. godine, u 10 časova 18. sednicu Skupštine Beograda, koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6.

Pred odbornicima gradskog parlamenta naći će se Predlog odluke o rebalansu budžeta Grada Beograda za 2015. godinu, Predlog odluke o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta Grada Beograda u 2016. i 2017. godini, kao i Predlog odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu odnosno gradskim opštinama u 2015. godini.

Na dnevnom redu gradskog parlamenta je i Predlog odluke o osnivanju Fondacije za mlade talente Grada Beograda, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o uređivanju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina, o izmeni Odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, Predlog zaključka o usvajanju izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Beograda za 2014. godinu, kao i Predlog rešenja o proglašenju spomenika prirode "Topčiderski park".

Na dnevnom redu su i Predlog plana detaljne regulacije za Intermodalni terminal i logistički centar "Batajnica", predlozi planova detaljne regulacije dela Višnjice, za novi Kumodraški kolektor, kompleksa stanice za snabdevanje gorivom u Južnom bulevaru, kao i nekoliko predloga odluka o izradi planova detaljne regulacije.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja i finansijskog plana Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za 2015. godinu, kao i o predlogu rešenja kojim se predlaže Vladi Republike Srbije utvrđivanje javnog interesa za eksproprijaciju, nepokretnosti - zemljišta i objekata radi izgradnje postrojenja za upravljanje otpadom, sanacije i proširenja deponije "Vinča", s tim da se Grad Beograd odredi za korisnika.

Na devnom redu su i predlozi rešenja o određivanju naziva ulice na teritoriji opština Vračar, Čukarica, Voždovac i Savski venac.

Odbornici će po skraćenom postupku razmatrati predloge rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Grad Beograd, i predloge rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Grad Beograd.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 22.06.2015.