Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

GRAD BEOGRAD: Rebalansom gradskog budžeta predviđena sredstava za izradu standarda za lokale koji emituju muziku, što će rešiti problem buke u gradu


Rebalansom budžeta Grada Beograda koji će stupiti na snagu 1. jula 2017. godine, predviđena su sredstava za izradu standarda šta jedan lokal mora da ima da bi emitovao muziku, što će rešiti problem buke u gradu, izjavio je gradski menadžer, Goran Vesić.

Grad Beograd će zajedno sa Građevinskim fakultetom raditi na izradi standarda, kako bi se građanima omogućilo da žive normalno, precizirao je Vesić.

- Kada neko bude želeo da emituje muziku, dobiće tačne standarde kakvu izolaciju mora da uvede u svoj lokal, kako ne bi opterećivao druge ljude. Kada to budemo završili, Grad Beograd će dozvoljavati da se emituje muzika, ali samo onima koji budu ispunjavali apsolutno sve standarde da niko zbog buke ne bude oštećen -rekao je Vesić.

On je podsetio da kafići u stambenim zgradama mogu da rade do ponoći radnim danima, odnosno do jedan sat posle ponoći vikendom, dok muziku radnim danima mogu emitovati do 23 časa, a vikendom do ponoći.

- Problem je što inspekcija mora da se najavi vlasnicima lokala. Oni, naravno, smanje buku kada dolaze inspektori. Zato menjamo te propise, kako bi mogli da zatvaramo lokale koji ih ne poštuju - rekao je Vesić.

Dodao je da se kontrolišu para i mirisi posebno u restoranima koji se nalaze u stambenim zgradama.

- Mi želimo da ugostiteljski objekti rade, važan su deo turističke ponude Beograda, važan deo naše privrede, jer zapošljavaju veliki broj ljudi, ali oni moraju da rade u skladu sa propisima da bi se omogućilo ljudima da normalno žive - rekao je beogradski menadžer.

Izvor: Vebsajt Blic, 21.05.2017.
Naslov: Redakcija