Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE RS ODRŽANE 22.5.2014. GODINE: Vlada osnovala Kancelariju za pomoć i obnovu poplavljenih područja


Vlada Republike Srbije donela je na sednici Uredbu o osnivanju Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, koja će koordinirati prijem i distribuciju celokupne humanitarne i druge pomoći upućene Vladi Srbije za ugrožene u poplavama.

Ova kancelarija će odrediti kriterijume i postupke raspodele pomoći i koordinirati procenu i planove sanacije nastale štete.

Kancelarija će koordinirati saradnju svih državnih organa, javnih preduzeća i ustanova u oblasti pomoći i obnove na poplavljenim područjima.

Vlada Republike Srbije donela je odluku o tome da se iz republičkog budžeta izdvoji 100 miliona dinara za sanaciju štete koju su izazvale poplave.

Na sednici je doneto rešenje da se Crvenom krstu Srbije bez naknade ustupi roba u vrednosti od približno pet miliona dinara, koja će biti podeljena stanovništvu ugroženom u poplavama.

Vlada je usvojila i Uredbu o uslovima i načinu privlačenja direktnih stranih investicija kojom se stvaraju povoljniji uslovi za ulaganja u Srbiju. Primenom mera iz ove uredbe će, kako se očekuje, biti ubrzan privredni rast, povećana stopa zapošljavanja i ubrzana izgradnja infrastrukture u Srbiji.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 22.5.2014.