Zastava Bosne i Hercegovine

SAOPŠTENJE SA DRUGE SEDNICE PRVOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2014. GODINI: Zaključen pretres u pojedinostima o nizu pravosudnih zakona


Šestog dana rada, 22. maja, pre prelaska na rad po dnevnom redu sednice, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Milija Miletić, dr Janko Veselinović, Mirko Čikiriz, Prof. dr Dušan Milisavljević i Zvonimir Stević zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Narodna skupština vodila je i zaključila pretres u pojedinostima o predlozima zakona iz tačaka 4. do 11. dnevnog reda.

Do kraja dana, Narodna skupština je vodila i zaključila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izvršenju krivičnih sankcija, koji je podnela Vlada; Predlogu zakona o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, koji je podnela Vlada; Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, koji je podnela Vlada; Predlogu zakona o pravobranilaštvu, koji je podnela Vlada; Predlogu zakona o posredovanju u rešavanju sporova, koji je podnela Vlada; Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, koji je podnela Vlada; Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku, koji je podnela Vlada i Predlogu zakona o izmenama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, koji je podnela Vlada.

Narodna skupština nastavlja rad u petak, 23. maja 2014. godine, u 10 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 22.5.2014.