Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O PROIZVODNJI I PROMETU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME: Sindikat Zastava oružje organizuje štrajk upozorenja zbog neslaganja sa odredbama Predloga zakona


Odbor Sindikalne organizacije Zastava oružje doneo je odluku o stupanju u štrajk upozorenja, navodi se u saopštenju sindikata.

Kako se navodi u štrajk se stupa s obzirom na to da nisu ispunjeni zahtevi Skupštine Sindikalne organizacije Zastava oružje od 15.01.2018. godine a koji se odnose na izuzimanje fabrike Zastava oružje AD iz postupka privatizacije dela kapitala, pokretanja pitanja odgovornosti protiv lica odgovornih za stanje u kome se fabrika nalazi, neispunjavanja zahteva da se radnici fabrike Zastava oružje AD izuzmu od daljeg umanjenja zarada od 10%, kao i neispunjavanja zahteva za odobravanje sredstava za poboljšanje uslova rada.

Predlog zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme koji podrazumeva prodaju dela kapitala i fabrike Zastava oružje AD je uvršten je u dnevni red sednice Narodne skupštine Republike Srbije čiji je početak zakazan za utorak, 24.04.2018. godine, piše u saopštenju.

U Predlog zakona nisu ugrađene primedbe Sindikata koje se odnose na izuzimanje fabrike koja ove godine proslavlja 165 godina postojanja i koja je preživela sva društvena uređenja i uvek bila u državnom vlasništvu, i u Sindikatu smatraju da je ovaj Predlog zakona u suprotnosti sa interesima fabrike, zaposlenih i Grada Kragujevca.

Štrajk će se organizovati u ponedeljak, 23. aprila 2018. godine od 12 do 13 časova jednosatnom obustavom rada gde će radnici fabrike štrajkovati u poslovnom prostoru ispred Upravne zgrade Zastava oružje, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Danas, 20.04.2018.
Naslov: Redakcija