Zastava Bosne i Hercegovine

DEFINISANE POLAZNE OSNOVE ZA UVOĐENJE SISTEMA “AMBER ALERT”: Sistem, nakon procene policije i tužilaštva, preko kanala masovne komunikacije odmah uzbuni javnost i na taj način znatno povećava mogućnost da u što kraćem periodu nestalo lice bude pronađeno


Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Danilo Stevandić predsedavao je drugom sastanku Tima za uvođenje “Amber alert” sistema u Republici Srbiji.

Tokom sastanka ovog tima, koji je oformljen po nalogu ministra Bratislava Gašića, definisane su polazne osnove za uvođenje ovog sistema koji ima važnu ulogu u slučajevima prijave nestanka maloletnog lica.

Sistem “Amber alert”, nakon procene policije i tužilaštva, preko kanala masovne komunikacije odmah uzbuni javnost i na taj način znatno povećava mogućnost da u što kraćem periodu nestalo lice bude pronađeno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova izražava veliko zadovoljstvo izuzetnom saradnjom svih članova Tima, njihovoj predanosti i naporima koje ulažu kako bi ovaj sistem što pre bio uspostavljen, što bi značajno doprinelo većoj bezbednosti dece, ali i svih građana Srbije.

Izvor: Vebsajt Vlade, 18.03.2023.
Naslov: Redakcija