Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SRBIJA MOŽE DA KONKURIŠE ZA SREDSTVA SAUDIJSKOG FONDA: Ovaj Fond spreman je da razmotri zahteve Srbije da pod povoljnim uslovima kreditira projekte iz oblasti energetike, izgradnje putne infrastrukture i aerodroma. Srbija može da podnese zahteve i za dodelu bespovratnih sredstava za gradnju bolnica i objekata kulture i obrazovanja


Srbija ima mogućnost da na osnovu različitih projekata konkuriše za sredstva Saudijskog razvojnog fonda, rečeno je na sastanku ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasima Ljajića i ambasadora Saudijske Arabije u Beogradu na nerezidencijalnoj osnovi Hanija bin Abdulaha Mominaha.

Ovaj saudijski fond spreman da razmotri zahteve Srbije da pod povoljnim uslovima kreditira projekte iz oblasti energetike, izgradnje putne infrastrukture i aerodroma.

Srbija može da podnese zahteve i za dodelu bespovratnih sredstava za gradnju bolnica i objekata kulture i obrazovanja.

Ljajić i saudijski ambasador dogovorili su se da u maju 2017. godine u Beogradu bude održan biznis forum u organizaciji privrednih komora dve zemlje.

Ambasador Saudijske Arabije ukazao je i na potrebu potpisivanja bilateralnih međudržavnih sporazuma iz više oblasti, čime bi bila upotpunjena pravna regulativa sa ciljem daljeg unapređenja ukupnih odnosa dve zemlje.

Izvor: Vebsajt Blic, 21.03.2017.