Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRAVILNIK O ZAMENI I IZOSTAVLJANJU (PSEUDONIMIZACIJI I ANONIMIZACIJI) PODATAKA U SUDSKIM ODLUKAMA: Primena Pravilnika počela je 1. januara 2017. godine. Pravilnikom se uređuje način zamene i izostavljanja podataka u sudskim odlukama Vrhovnog kasacionog suda, uključujući i način i tehniku anonimizacije/pseudonimizacije u odlukama u elektronskom i pisanom obliku


Vrhovni kasacioni sud uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, organizovao je prezentaciju Pravilnika o zameni i izostavljanju (pseudonimizaciji i anonimizaciji) podataka u sudskim odlukama, za predsednike Privrednog i Prekršajnog suda u Novom Sadu, Odeljenja Prekršajnog apelacionog suda i sudova sa područja Apelacionog suda u Novom Sadu, 21. marta 2017. godine na Paliću.

Uvodnim rečima su se obratili predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević i savetnik za reformu pravosuđa Misije OEBS-a Đovani Paskva (Giovanni Pasqua).

Pravilnik i Otvorenu listu deskriptora (ključne reči) predstavile su sudije Vrhovnog kasacionog suda i članovi Radne grupe za izradu Pravilnika Ljubica Milutinović, Bata Cvetković i Vesna Popović.

Opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda, na sednici održanoj 20. decembra 2016. godine, donela je Pravilnik, koji se primenjuje od 1. januara 2017. godine.

Pravilnikom se uređuje način zamene i izostavljanja podataka u sudskim odlukama Vrhovnog kasacionog suda, uključujući i način i tehniku anonimizacije/pseudonimizacije u odlukama u elektronskom i pisanom obliku.

Izvor: Vebsajt Vrhovnog kasacionog suda, 21.03.2017.
Naslov: Redakcija