Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANO SAVETOVANJE KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU SISTEMA RADNIH ODNOSA I PRIMANJA ZAPOSLENIH U ORGANIMA I ORGANIZACIJAMA AUTONOMNIH POKRAJINA I JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE: Novi Sad, 21. mart 2017. godine


U organizaciji kompanije Paragraf u Novom Sadu je 21. marta 2017. godine održano savetovanje pod nazivom "Sistem radnih odnosa i primanja zaposlenih u organima i organizacijama autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave", kome je prisustvovao veliki broj učesnika iz javnog sektora.

Prvi deo savetovanja bio je posvećen novom Zakonu o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave ("Sl. glasnik RS", br. 21/2016). U ovom delu savetovanja predavanja su održali:

dr Dragan Luković, savetnik generalnog sekretara Narodne skupštine i bivši sekretar Odbora za lokalnu samoupravu Narodne skupštine, na temu novih i unapređenih normativnih okvira za uspostavljanje službeničkog sistema i izgradnju profesionalnih administracija;

Ranko Jerković, glavni i odgovorni urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru", na temu dilema u pogledu primene pojedinih odredaba Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Drugi deo savetovanja bio je posvećen ograničenju zapošljavanja u javnom sektoru u 2017. godini i primanjima zaposlenih u organima i organizacijama autonomnih pokrajina i jedinicama lokalne samouprave, a predavanja u ovom delu savetovanja su održali:

Ranko Jerković na temu ograničenja zapošljavanja u javnom sektoru u 2017. godini.

Marko Jekić, viši urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru", na temu primanja zaposlenih u organima i organizacijama autonomnih pokrajina i jedinicama lokalne samouprave.

Nakon predavanja učesnici savetovanja imali su priliku da direktno predavačima postave pitanja i na njih dobiju odgovore.

Savetovanje u Novom Sadu je bilo besplatno za sve polaznike.

Izvor: Redakcija, 22.03.2017.