Zastava Bosne i Hercegovine

BESPLATNE OBUKE ZA PRIVREDNIKE O KONKURSIMA ZA POVOLJNE KREDITE: 23. februara u Beogradu, 14. marta u Nišu i 25. marta 2024. godine u Novom Pazaru


Fond za razvoj Srbije, zajedno sa Privrednom komorom Srbije organizovaće tokom ovog i narednog meseca besplatne obuke za privrednike u više gradova u zemlji. Prvi sastanak o uslovima za konkurisanje za kredite za trajna i obrtna sredstva i investicione kredite u okviru programa koji Fond sprovodi sa Evropskom investicionom bankom biće održan 23. februara u beogradskom Sava centru.

Kako je saopštio Fond, obuke su namenjene svima kojima nedostaju podrška za razvoj biznisa, privrednicima čije ideje o poslovanju zahtevaju i finansijsku pomoć i informacije na koji način je moguće da dobiju finansijsku podršku iz fondova Evropske unije koje, po povoljnim uslovima, plasira Fond za razvoj.

Nakon prvog sastanka koji će biti održan u Sava centru, 23. februara sa početkom u 11 časova, sledeći susreti planirani za 14. mart u Nišu i 25. mart u Novom Pazaru.

Evropska investiciona banka je banka Evropske unije, koja plasira kredite sa ciljem podrške malim i srednjim preduzećima koja promovišu vrednosti i poslovnu politiku EU, navodi se u saopštenju Fonda.

Malim i srednjim preduzećima u Srbiji 2022. godine iz Fonda za razvoj odobreno je 4,37 milijardi dinara kredita za investicije, trajna i obrtna sredstva.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Nova ekonomija, 20.02.2024.
Naslov: Redakcija