Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA KUPOVINU OPREME PRIVREDNIH DRUŠTAVA POVEZANIH SA REALIZACIJOM INVESTICIJA: Rok za prijavu 2. aprila 2018. godine


Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu opreme za mala i srednja privredna društva, povezanih sa realizacijom investicija na teritoriji Vojvodine.

Kako je navedeno u konkursu, sredstva se dodeljuju za kupovinu opreme za početak, povećanje ili unapređenje proizvodnje čija nabavna vrednost ne može biti niža od 4 miliona dinara bez uračunatog PDV-a, zavisnih troškova nabavke, montaže, puštanja u rad, troškova obuke za korišćenje, carinjenja i drugih zavisnih troškova.

Oprema za čiju se kupovinu odobravaju sredstva, mora biti nova, a ukupan iznos podsticajnih sredstava iznosi 100 miliona dinara. Korisnicima se sredstva odobravaju u visini do 50% vrednosti opreme i to od 2 do 10 miliona dinara. Privrednici za subvencije mogu konkurisati do 2. aprila 2018. godine.

Izvor: Vebsajt N1, 22.02.2018.
Naslov: Redakcija