Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONKURS ZA IZBOR ČLANOVA REPUBLIČKE KOMISIJE ZA ZAŠTITU PRAVA U POSTUPCIMA JAVNIH NABAVKI: Rok za prijavu 30 dana


Odbor Narodne skupštine Republike Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava objavio je konkurs za izbor četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Kako piše u oglasu objavljenom u dnevnom listu "Politika", članovi Komisije biraju se na period od pet godina, a za člana Komisije isto lice može biti birano dva puta, pod uslovom na nije birano za predsednika Komisije.

Za najmanje tri člana Republičke komisije biraju se lica koja ispunjavaju uslove potrebne za izbor sudija osnovnog suda, osim uslova u vezi sa Pravosudnom akademijom, i koja imaju radno iskustvo od tri godine u oblasti javnih nabavki.

Za jednog člana Komisije može se birati lice koje ima stečeno visoko obrazovanje iz oblasti prava, ekonomske ili tehničko-tehnološke struke.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objavljivanja konkursa, piše u oglasu.

U uslovima konkursa piše da član Komisije ne može obavljati drugu javnu funkciju, ne može biti funkcioner političke stranke, niti da ima bilo koju drugu funkciju, službu, posao, dužnost ili aktivnost koja bi mogla uticati na njegovu samostalnost u radu ili umanjivati njihov ugled ili ugled funkcije člana Komisije.

Izvor: Vebsajt Blic, 22.02.2018.
Naslov: Redakcija