Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DELATNOSTI: Predviđeno formiranje Odbora za etiku, koji bi se bavio pitanjima eventualnih plagijata doktorskih disertacija


Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti predviđa formiranje Odbora za etiku, koji bi, pored ostalog, trebalo da se bavi i pitanjima eventualnih plagijata doktorskih disertacija, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Srđan Verbić.

"Siguran sam da će biti dosta rasprave o tome u Narodnoj skupštini", rekao je Verbić povodom Predloga zakona koji poslanici razmatraju u okviru Desete sednice Drugog redovnog zasedanja.

Prema rečima ministra, u međuvremenu je uspostavljena baza podataka, Nacionalni repozitorijum doktorskih disertacija i svakoga dana se popunjava podacima o disertacijama odbranjenim u poslednjih šest meseci.

"Nadam se da će svi univerziteti želeti da popune taj repozitorijum i starijim doktorskim disertacijama. Za svakoga ko ima rezultat, jako je važno da bude vidljiv. Tako će radovi biti više citirani i naši univerziteti će postati značajniji", naveo je Verbić.

Izvor: Vebsajt N1 info, 20.12.2015.
Naslov, Obeležavanje: Redakcija