Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

CARINSKA TARIFA ZA 2020. GODINU I NOVINE U PRIMENI CARINSKIH PROPISA: Paragraf organizuje savetovanje u Beogradu, 12. decembra 2019. godine


Kompanija Paragraf organizuje Savetovanje na temu "Carinska tarifa za 2020. godinu i novine u primeni carinskih propisa", sa osvrtom na aktuelnosti u vezi sa novom nomenklaturom Carinske tarife za 2020. godinu, koja je usklađena sa Kombinovanom nomenklaturom EU za 2020. godinu i novine u vezi sa primenom ostalih carinskih dažbina (sezonske carine i posebne dažbine) i carinske olakšice/oslobođenja na uvoz određene robe (sirovine, repromaterijali, komponente i obrađeni duvan) u 2020. godini.

Savetovanje će biti održano u Beogradu, 12. decembra 2019. godine, u Sava centru, Milentija Popovića br. 9.

Učesnici će imati mogućnost da, pre početka primene novih propisa, budu upoznati sa novom nomenklaturom Carinske tarife za 2020. godinu, kao i sa primenom ostalih carinskih dažbina (sezonske carine i posebne dažbine) i sa carinskim olakšicama/oslobođenjima na uvoz određene robe u 2020. godini. Učesnici će biti upoznati sa novinama koje je doneo novi Carinski zakon i podzakonski propisi u oblasti privremenog smeštaja, carinskog skladištenja i tranzitnog postupka, kao i o uslovima za oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina prilikom uvoza nove opreme po osnovu uloga ulagača.

Savetovanje je namenjeno privrednim subjektima koji se bave spoljnotrgovinskim poslovanjem kao i privrednim društvima koja pružaju usluge špedicije i transporta.

Predavači:

  • Snežana Karanović, v.d. pomoćnika ministra (Ministarstvo finansija - Sektor za carinski sistem i politiku)
  • Nadica Pantović, načelnik Odeljenja za carinsku politiku (Ministarstvo finansija - Sektor za carinski sistem i politiku)
  • Olga Protić, načelnik Odeljenja za tranzit (Uprava carina),
  • Dragan Simić, odgovorni urednik stručnog časopisa "Specijalis za carine"

Detaljne informacije o Savetovanju (teme, prijavu, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) preuzmite na stranici Savetovanja "Carinska tarifa za 2020. godinu i novine u primeni carinskih propisa".

Izvor: Redakcija, 27.11.2019.