Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRIVREDNICIMA OMOGUĆENO DA SVE ELEKTRONSKE SERVISE PRIVREDNE KOMORE SRBIJE PLATE I DOMAĆOM DINACARD KARTICOM: Svi elektronski servisi PKS dostupni su na portalu E-usluge i za njih se podnosi zahtev elektronskim putem, a plaćaju se, osim Dina karticom, i svim ostalim karticama


Kako bi unapredila kvalitet usluga, povećala i olakšala korišćenje digitalnih servisa PKS je, u saradnji sa bankom Inteza, omogućila kompanijama da elektronske usluge plaćaju i nacionalnom DinaCard karticom bez bilo kakvih dodatnih troškova, navodi se u saopštenju PKS.

Na ovaj način, privrednici mogu da plate najrazličitije vrste dokumenata i potvrda počev od javnih ovlašćenja za spoljnotrgovinsko poslovanje u Srbiji, do specifičnih tailor-made izveštaja, kreiranih po individualnom zahtevu korisnika, kao što su statistički izveštaji na temu određenih zemalja ili podaci o nekom proizvodu.

Svi elektronski servisi PKS dostupni su na portalu E-usluge i za njih se podnosi zahtev takođe elektronskim putem, a plaćaju se, osim Dina karticom, i svim ostalim karticama.

Iz Komore ističu da se kompanije sve više odlučuju za elektronske servise PKS i da je korišćenje onlajn usluga na elektronskom portalu veće za 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Pružajući obiman paket elektronskih usluga preko portala, PKS se svrstala u red regionalnih lidera u digitalizaciji poslovanja i ponude privrednicima.

PKS je razvila blizu 30 onlajn servisa, kontinuirano uvodi nove pakete usluga i modernizuje postojeće u skladu sa potrebama privrede i zahtevima tržišta. O tome govore podaci da je za devet meseci ove godine tražnja za izdavanjem pojedinih dokumenata bila i preko 50 odsto veća u odnosu na prošlu godinu, precizira se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt RTV, 21.11.2018.
Naslov: Redakcija