Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ADVOKATSKA KOMORA BEOGRADA: Izborna sednica Skupštine AKB zakazana za 3. decembar 2016. godine. Biraju se predsednik i potpredsednik AKB, predsednik i zamenik predsednika disciplinskog suda AKB, disciplinski tužilac AKB i zamenik disciplinskog tužioca, disciplinski sudija, članovi Nadzornog odbora, članovi Upravnog odbora i delegati za skupštinu Advokatske komore Srbije


Za predsednika Advokatske komore Beograd (AKB) koji će se birati na skupštini komore 3. decembra 2016. godine kandidature je podnelo čak devet beogradskih advokata.

To su Zora Dobričanin Nikodinović, Vladimir Gajić, Goran Ninić, aktuelni predsednik AKB Slobodan Šoškić, Veljko Vukotić, Jugoslav Tintor, Mira Mosurović, Nebojša Avlijaš i Dragan Brajer.

Na skupštini AKB biće održani i izbori za druge organe komore, kao što su potpredsednik AKB, predsednik i zamenik predsednika disciplinskog suda AKB, disciplinski tužilac AKB i zamenik disciplinskog tužioca, disciplinski sudija, članovi Nadzornog odbora, članovi Upravnog odbora i delegati za skupštinu Advokatske komore Srbije.

Nakon što organi komore provere ispunjenost uslova kandidata za izbor konačni spisak AKB će objaviti 22. novembra 2016. godine.

Za predsednika beogradske komore biće izabran kandidat koji dobije većinu glasova od članova komore koji budu glasali na skupštini.

Očekuje se da pre izbora svi kandidati predstave svoje programe glasačima.

Prema novom Statutu Advokatske komore Beograda ("Sl. list grada Beograda", br. 93/2016), koji je izglasan u septembru 2016. godine, pravo glasa nemaju zaposleni u advokatskim ortačkim društvima, jer rade u ime i za račun partnera u tom društvu, odnosno svojih nadređenih.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 20.11.2016.
Naslov: Redakcija