Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRIJEMNI ISPIT KANDIDATA ZA DEVETU GENERACIJU POLAZNIKA PRAVOSUDNE AKADEMIJE MOĆI ĆE DA SE PRATI UŽIVO PUTEM LAJV STRIMA PREKO "JUTJUB" KANALA: Prijavljeno 115 kandidata za 31 mesto na akademiji


Prijemni ispit kandidata za devetu generaciju polaznika Pravosudne akademije, koji će se obaviti u novembru, po prvi put ove godine moći će da se prati uživo, putem lajv strima preko "Jutjub" kanala.

"Direktan prenos biće omogućen i za pisani test, i za polaganje usmenog ispita", rekao je direktor Akademije Nenad Vujić.

On je precizirao da je do sada Pravosudna akademija obezbeđivala direktan prenos ispita u svojim prostorijama za sve zainteresovane, a ovo će biti prvi put da direktan prenos zainteresovani mogu da prate i preko svog kućnog računara.

Vujić je ukazao da je 15. oktobra istekao rok za prijavu kandidata koji će polagati ispit, da je prijavljeno 115 kandidata za 31 mesto na akademiji, a u skladu sa odlukama Visokog saveta sudstva za prijem 25 kandidata i Državnog veća tužilaca za prijem šest.

"Prijemni ispit se sastoji iz tri dela, prvi je pisani, drugi je test ličnosti, a treći deo se polaže usmeno", naveo je Vujić i dodao da će se pisani test obaviti 5. novembra u sve četiri apelacije (u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu).

Od 12. novembra počinje usmeni deo prijemnog ispita, a kandidati će na vreme biti obavešteni o rasporedu polaganja pred petočlanom komisijom, koju čine troje sudija i dva tužioca.

"Kao i svake godine, kandidati imaju 60 pitanja koja će raditi sat i po, a posle toga će izaći rezultati”, naveo je Vujić.

Pravosudna akademija obezbeđuje dvogodišnju početnu obuku polaznicima koji će kasnije biti birani za sudije i tužioce. Takođe, organizuje dodatne obuke i specijalizacije za sudije i tužioce.

Izvor: Vebsajt Blica, 20.10.2018.
Naslov: Redakcija