Zastava Bosne i Hercegovine

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE KOJA JE ODRŽANA 19. OKTOBRA 2018. GODINE


Na sednici Pokrajinske vlade, kojom je predsedavao Igor Mirović, obezbeđeno je 20 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije postojećeg stanja izvedenih radova na objektu Ginekološko akušerske klinike Kliničkog centra Vojvodine i izradu tehničke dokumentacije za izvođenje radova. Podsetimo, izvođač radova angažovan na rekonstrukciji dela novosadskog porodilišta, je 2012. godine obustavio planirane radove i proneverio oko 250 miliona dinara, zbog čega se vodi sudski postupak protiv odgovornih lica pred nadležnim sudom.

Danas, Pokrajinska vlada obezbeđuje sredstva za reviziju i novo projektovanje ove velike investicije, kako bi se objekat novosadskog porodilišta napokon rekonstruisao i stavio u službu građana.

Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici obezbeđeno je 50 miliona dinara za nabavku aparata za kompjuterizovanu tomografiju koji će služiti za neophodni skrining stanovnika pod rizikom za oboljevanje od karcinoma pluća.

Sredstva su obezbeđena i za neophodnu medicinsku opremu za Urgentni centar, kao što su RTG aparat, aparat za anasteziju za angio-salu i dva “C luka” za potrebe snimanja ležećih pacijenata, te za opremanje Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju i Klinike za otorinolaringologiju i hirurgiju glave Kliničkog centra Vojvodine. Iz pokrajinskog budžeta finansiraće se i 120 bolničkih, električnih i hidrauličnih kreveta u Opštoj bolnici u Pančevu.

Za radove na poboljšanju uslova u više osnovnih i srednjih škola, kao i ustanova učeničkog i studentskog standarda u AP Vojvodini, preraspodelom budžetskih sredstava obezbeđeno je više od 25 miliona dinara.

Iznos od 15 miliona dinara izdvojen je Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture za finansiranje obnove fasade Vladičanskog dvora u Novom Sadu.

Izvor: Vebsajt Pokrajinske vlade, 19.10.2018.
Naslov: Redakcija