Zastava Bosne i Hercegovine

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA POSVEĆENOG JAČANJU KVALITETA I KONKURENTNOSTI SRPSKE PRIVREDE 22. OKTOBRA 2015. GODINE


Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije, Delegacija EU i tvining partneri obeležiće početak projekta "Jačanje kapaciteta nacionalnog sistema za infrastrukturu kvaliteta i tela za ocenu usaglašenosti proizvoda u Republici Srbiji" u četvrtak, 22. oktobra 2015. godine, u 10.30 časova, u Ambasadi Češke, Bulevar kralja Aleksandra 22.

Prisutnima će se tom prilikom obratiti državni sekretar Ministarstva privrede, Miloš Petrović, ambasador Češke u Srbiji, Ivana Hlavsova, v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije, Ksenija Milenković i šef Drugog sektora operacija u Delegaciji EU u Srbiji, Štefen Hudolin.

Projekat je prvenstveno usmeren na povećanje konkurentnosti srpskih preduzeća na evropskom tržištu i unapređenje prava i interesa potrošača, kroz dalji razvoj nacionalnog sistema infrastrukture kvaliteta.

Efikasan i međunarodno priznat sistem infrastrukture kvaliteta, srpskim preduzećima i industriji omogućiće bolje uslove za sprovođenje tehničkih propisa i standarda, što je jedan od značajnih uslova za povećanje konkurentnosti srpske privrede.

Vrednost projekta, koji se finansira iz sredstava EU, iznosi 1.000.000 evra. Tvining partner Ministarstvu privrede na ovom projektu je konzorcijum iz Češke, koji čine Češki institut za metrologiju, Češka kancelarija za standarde i Češki institut za akreditaciju.

Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU pri Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije ugovorno je telo zaduženo za praćenje implementacije ovog projekta.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 21.10.2015.
Naslov: Redakcija