Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O USLOVIMA I NAČINU SPROVOĐENJA SUBVENCIONISANE DODELE ZAŠTITNIH RAMOVA ZA UPOTREBLJAVANI TRAKTOR: Uredba stupa na snagu 24. septembra 2022. godine


Vlada Republike Srbije je donela Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor ("Sl. glasnik RS", br. 107/2022 – dalje: Uredba), kojom se utvrđuju se uslovi i način sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor koji se u saobraćaju koristi bez zaštitne kabine ili rama, vlasnicima ili korisnicima traktora registrovanih u Republici Srbiji, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Subvencionisana dodela zaštitnog rama sprovodiće se tri kalendarske godine od dana početka primene ove Uredbe.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju subvencionisane nabavke zaštitnog rama u 2022. godini, obezbeđena su u visini od 125.000.000 dinara.

- Subvencionisana dodela zaštitnog rama sprovodi se isplatom iznosa do 27.000 dinara na ime plaćanja u celini kupoprodajne cene novog zaštitnog rama izabranom proizvođaču zaštitnog rama, a u koju je uračunat i transport do mesta za ispitivanje vozila koje je najbliže korisniku subvencije, kao i isplatom iznosa od 7.000 dinara na ime plaćanja postupka ispitivanja prepravke traktora ovlašćenim pravnim licima za ispitivanje vozila - navodi se u Uredbi.

Odobrena sredstva subvencija uplaćivaće se izabranim proizvođačima zaštitnog rama i ovlašćenim pravnim licima za ispitivanje vozila, na posebne namenske dinarske račune koje će Ministarstvo finansija – Uprava za trezor za ove potrebe otvoriti na njihov zahtev.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt eKapija, 17.09.2022.
Naslov: Redakcija