Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE: Oglašen tender za izvođače za rušenje bespravnih građevina u nacionalnim parkovima


Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture oglasilo je tender za prikupljanje ponuda za rušenje nelegalno izgrađenih objekata u nacionalnim parkovima i kulturno-istorijskim celinama na teritoriji Srbije.

Za uslugu rušenja objekata, po rešenjima republičkih inspektora na lokacijama nacionalnih i prirodnih parkova kao i u okviru kulturno-istorijskih celina širom Srbije, obezbeđeno je 33,5 miliona dinara.

U dokumentaciji se navodi da su neki od mogućih radova rušenje objekata, ploča, puteva, nadstrešnica, demontaža čeličnih konstrukcija, odvoz šuta na deponiju kao i iseljavanje.

Preduzeće koje dobije posao uklanjaće objekte na teritorijama Parka prirode Stara planina, Golija, Vlasina kao i u Nacionalnom parku Kopaonik, Đerdap i Tara. Takođe, firma koja bude angažovana rušiće objekte na prostoru kulturno istorijske celine Stara čaršija u Novom Pazaru, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, u okviru Specijalnog rezervata prirode Uvac, ali i na lokacijama prostorno kulturnih istorijskih celina u Beogradu u Knez Mihailovoj ulici, na području oko Dositejevog liceja, zatim na Topčider u Beogradu, Valjevu...

Rok za dostavljanje ponuda je 20. septembar 2018. godine.

Izvor: Vebsajt Politika i 021, 21.08.2018.
Naslov: Redakcija